LEGEA 307 DIN 2006 ACTUALIZATA 2011 PDF

0 Comments

de interes public Data: MO / Abroga Ordinul 9/ Intra in vigoare in 51/ Data: MO / Download producatorilor la retelele electrice de interes public data: Download. Legea 95/ privind Reforma Sanatatii actualizata Legea · Legea extras cu obligatiile administratorului sau conducatorului · Legea. T4 PartB Preseen Sep Nov Uploaded Legea Din Privind Apararea Impotriva Incendiilor. Uploaded LEGE Nr1 Actualizata Uploaded.

Author: Yozshuktilar Kikus
Country: Thailand
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 7 September 2015
Pages: 205
PDF File Size: 2.23 Mb
ePub File Size: 10.79 Mb
ISBN: 212-7-77282-123-1
Downloads: 36073
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezizuru

Daca actele de perversiune sexuala cu o persoana care nu a implinit varsta de 18 ani au fost determinate de oferirea sau darea de bani ori dinn foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi. Distrugerea unor obiective si insusirea unor bunuri.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza exercitarea atributiilor de serviciu in stare de ebrietate de catre angajatii care asigura direct siguranta circulatiei mijloacelor de transport ale cailor ferate. Pedeapsa accesorie consta in interzicerea drepturilor prevazute in art.

Leea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste rin inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Reabilitarea persoanei juridice are loc de drept daca in decurs de 3 ani, de la data la care pedeapsa amenzii sau, dupa caz, pedeapsa complementara, a fost executata sau considerata ca executata si persoana juridica nu a mai savarsit nicio alta infractiune.

In cazul executarii pedepsei intr-o alta unitate decat cea in care isi 2006 activitatea condamnatul la data aplicarii pedepsei, contractul de munca incheiat inceteaza. In cazul cand nu este necesara o pedeapsa, se mentine masura internarii si se revoca liberarea.

Racordare la rețele de interes public

Regimul de detinere Art. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta de a obliga o persoana, prin constrangere, sa participe la serviciile religioase ale vreunui cult, sau sa indeplineasca un act religios legat de exercitarea unui cult.

Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii sau a suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepselor accesorii. Cei cu capacitate de exercitiu restransa se pot impaca cu incuviintarea persoanelor prevazute de lege.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Daca retragerea marturiei a intervenit in cauzele penale dupa ce s-a produs arestarea inculpatului sau in toate cauzele dupa ce s-a pronuntat o hotarare sau dupa ce s-a dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art.

  BROMUS UNIOLOIDES PDF

Dispozitiile prevazute la alin.

Este in stare de necesitate acela care savarseste fapta pentru a 20006 de la un pericol iminent si care nu putea fi inlaturat altfel, viata, integritatea corporala sau sanatatea sa, a altuia sau un bun important al sau ori al altuia sau un interes obstesc. Cu pedeapsa inchisorii de la 7 la 15 ani se aftualizata si lipsirea de libertate a unei persoane savarsita in scopul de a o obliga la practicarea prostitutiei. Talharia care a produs consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta poate aplica una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute xin art. In cazul in care exista circumstante atenuante, amenda pentru persoana juridica se reduce dupa cum actuaizata. Degradarea militara se aplica in mod obligatoriu condamnatilor militari si rezervisti, daca pedeapsa principala stabilita este inchisoarea mai mare de 10 ani sau detentiunea pe viata.

Aceeasi fapta savarsita in timp de razboi se pedepseste cu detentiune pe viata pegea cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.

Daca fapta este savarsita de catre un functionar public cu atributii de conducere sau de control, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 7 ani.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si parasirea comenzii sau oricarui alt post de catre militar. In cazul in care fapta este savarsita prin simularea de calitati oficiale, prin rapire, de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna sau daca in schimbul eliberarii se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum si actualizafa cazul in care victima este minora sau este supusa unor suferinte ori sanatatea sau viata ii este pusa in pericol, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 15 ani.

Recrutarea unei persoane pentru prostitutie ori traficul de persoane in acest scop, precum si constrangerea la 20066 se pedepsesc cu inchisoarea 206 la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.

Folosirea emblemei Crucii Rosii in timpul operatiilor militare. Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoare, care nu se contopesc, fractiunile de pedeapsa se socotesc in raport cu totalul pedepselor. Pedepsele complementare prevazute in art. Actualixata aceeasi pedeapsa se sanctioneaza insusirea sub orice forma, nejustificata de o necesitate militara si savarsita in proportii mari, a mijloacelor sau materialelor destinate pentru ajutorul ori ingrijirea ranitilor sau bolnavilor cazuti sub puterea adversarului.

  IEC 60908 PDF

Nu exista tentativa atunci cand imposibilitatea de consumare a infractiunii este datorita modului cum a fost conceputa executarea. In caz de gratiere totala sau de gratiere a restului de pedeapsa, termenul curge de la data actului de gratiere. Masura internarii se ia fata de minorul in privinta caruia celelalte masuri educative sunt neindestulatoare. Fapta prevazuta la alin. Sectiunea II Infractiuni pe campul de lupta. Ceilalti participanti la incaierare se pedepsesc actualizafa pedeapsa prevazuta in alin.

In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute in alin. Banii, valorile sau orice alte bunuri se restituie persoanei care le-a dat in cazurile aratate in alin.

Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoare care nu se contopesc, fractiunile de pedeapsa aratate in alin. Regimul executarii pedepselor privative de libertate se bazeaza pe posibilitatea condamnatilor de a presta, cu acordul lor, o munca utila, daca sunt apti pentru munca, pe educarea condamnatilor, pe respectarea de catre acestia actuaizata ordinii interioare a locurilor de detinere, precum si pe stimularea si recompensarea celor staruitori in munca, 3007, si care dau dovezi temeinice de indreptare.

Cumpără forma actualizată

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza distrugerea ori degradarea din culpa a unei conducte petroliere sau de gaze, a unei retele electrice, actuaizata echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, daca a avut ca urmare aducerea in stare de neintrebuintare a acestora.

La data cand minorul devine major, instanta poate dispune prelungirea internarii pe o durata de cel mult 2 ani, daca aceasta este necesara legfa realizarea scopului internarii.

Oficial 18 Dec Daca instigarea publica a avut ca urmare savarsirea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevazuta 206 lege pentru acea infractiune. In cazul in care parasirea comenzii s-a savarsit in timpul luptei, de catre comandantul unei nave sau al unei grupari de nave militare, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.